DOLAR 36,6915 0.21%
EURO 39,8036 -0.06%
ALTIN 3.527,570,28
BITCOIN 3004222-1,61%
Şanlıurfa
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

deneme bonusu veren siteler editorbet giriş editorbet giriş

Milletvekili Yıldız, İstanbaul Fethinin 569. Yılını Kutladı.

Milletvekili Yıldız, İstanbaul Fethinin 569. Yılını Kutladı.

ABONE OL
29 Mayıs 2022 12:20
Urfa Haberleri Milletvekili Yıldız, İstanbaul Fethinin 569. Yılını Kutladı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili Yıldız, İstanbul’un Fethi’nin 569. yılını kutladı

Ak parti Şanlıurfa milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız, İstanbul’un Fethi’nin 569. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, mesajında şunları kaydetti:

Hiç bir fetih ne bu kadar anlamlı nede budar manevi ve milli açıdan değerlidir. “Sevgili İstanbullular, dünya üzerinde fethi Peygamber Efendimiz tarafından müjdelenip, çağ kapatıp yeni bir çağ başlatan başka bir şehir daha yok. Kubbelerle donattığımız, Osmanlı Devleti’ne 470 yıl boyunca başkentlik yapan, medeniyetimizin baş tacı İstanbul’umuz işte böylesine özel, böylesine ayrıcalıklı bir şehir. Ve bu eşsiz şehrin fethinin 569. yıl dönümündeyiz. Kutlu olsun.”
Şanlı sancağın, tarihte benzeri görülmemiş bir fetih planı ile 53 gün süren kuşatma sonunda İstanbul surlarında dalgalanmaya başladığına dikkati çeken Vekil Yıldız, “İşte o günden beri her 29 Mayıs bizler için fetih demektir, Fatih demektir, İstanbul’umuzun bayramı demektir. Bizlere İstanbul gibi emsalsiz bir şehri emanet eden, kutlu fethin fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve onun muzaffer askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli