DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23018960,65%
Şanlıurfa
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘TÜRKİYE ZENGİN BİR ÜLKE”

‘TÜRKİYE ZENGİN BİR ÜLKE”

ABONE OL
27 Nisan 2023 03:16
Urfa Haberleri ‘TÜRKİYE ZENGİN BİR ÜLKE”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar mitinginde konuştu.

Gençlerin başlarını öne eğdirmeyeceğini söyleyen ve hayallerini gerçekleştireceğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Annelerin, babaların evlatlarını hangi zor koşullarda okula gönderdiklerini biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, işsizsiniz. Aylardır, yıllardır iş bulamıyorsunuz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır, bunu da gayet iyi biliyorum. Sınava giriyorsunuz, sınavı kazanıyorsunuz mülakatta hakkınız yeniyor, bunun da farkındayım. Bütün bunları elbirliğiyle çözeceğiz. KPSS’ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim. Kim kazandıysa hemen işbaşı yapacak.” dedi.

Kul hakkı yemediği gibi yedirmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim öyle saraylarda oturmak gibi bir düşüncem de yok. Niye saraylarda oturayım? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü var. Mütevazıdır, gideceksen oraya gideceksin. Oraya gideceğiz, orada oturacağız. Biz memleketi düşünüyoruz, onlar ceplerini düşünüyorlar. Devlet dediğiniz kurum soygunculara hizmet etmez. Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet eder. Onlar için ‘yandaş’, Bay Kemal için ‘vatandaş’ var. Benim gönlüm sizden yana. Size hizmet edeceğim.”

Kılıçdaroğlu, bütün köy okullarını açacaklarını, 100 bin öğretmen ataması yapacaklarını belirterek, köylerde veteriner, veteriner teknisyeni, ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni olacağını, kırsalda vatandaşa hizmet edileceğini dile getirdi.

’34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti.” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

”Buğday, arpa, yulaf, yem, gübre ithal ediyorlar. Memleketi yabancılar doyurmaya başladı bir de afrayla tafrayla geziyorlar ‘Biz milliyetçiyiz.’ diyorlar. Milliyetçi olan ülkesine hizmet eder yabancıya değil. Milliyetçi olan kendi ülkesine yatırım yapar başka yerlere değil.”

”TÜRKİYE ZENGİN BİR ÜLKE”

Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Elin oğluna parayı buluyorsun, milyarlarca dolar parayı veriyorsun. Yol parasının adı euro. Köprü parasına dolar. E hani siz milliyetçiydiniz? Türk parası yok. O zaman niye dolar? Niye euro? O dolar ile euro ile verdikleri bütün ihaleleri, bütün sözleşmelerin tamamını Türk Lirası’na çevireceğim.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bayrak ve vatanın kırmızı çizgileri olduğunu sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli